Fastelavn, modeuge og semesterstart på mange uddannelser

Februar 2015Søndag 1. Københavns Modeuge  
Mandag 2. Kyndelmisse - Semesterstart 6
Tirsdag 3.    
Onsdag 4.    
Torsdag 5. Kronprinsesse Mary  
Fredag 6. Prinsesse Marie  
Lørdag 7.    
Søndag 8.    
Mandag 9.   7
Tirsdag 10.    
Onsdag 11.    
Torsdag 12.    
Fredag 13.    
Lørdag 14. Valentinsdag  
Søndag 15. Fastelavn  
Mandag 16.   8
Tirsdag 17.    
Onsdag 18.    
Torsdag 19. Kinesisk Nytår starter  
Fredag 20.    
Lørdag 21.    
Søndag 22.    
Mandag 23.   9
Tirsdag 24.    
Onsdag 25.    
Torsdag 26.    
Fredag 27.    
Lørdag 28.    
De fleste skoler holder vinterferie i uge 7 eller 8. Vinterferien er ikke en lovmæssigt fastsat ferie, og skolerne eller kommunerne kan derfor selv vælge, hvornår de holder den - eller de kan vælge at bruge fridagene til andre ferier eller fridage på et andet tidspunkt af året.

Fastelavn falder oftest i februar - således også i år.

Første hverdag i februar begynder forårs-semesteret på universiteterne og mange højere læreanstalter.

Valentinsdag, som falder 14. februar er en forholdsvis ny tradition i Danmark. Det er en katolsk tradition som blev indstiftet af pave Gelasius i år 496 for at hylde Sankt Valentin, som angiveligt med livet som indsats viede unge soldater, selvom kejser Claudius II havde forbudt det soldaterne at gifte eller forlove sig. Han blev henrettet ved halshugning d. 14. februar. Selv om dagen i dag oftest forbindes med at være en hyldest til de elskende, er den oprindelig nok i højere en hyldest til ægteskabet. Traditionen er vidt udbredt i USA, hvor der er tradition for at sende Valentinskort og give blomster, chokolade eller andre kærlighedsgaver til sin elskede.

Kyndelmisse betragtes traditionelt som årets koldeste dag. Dagen betragtes som vinterens midte, og et gammelt husråd tilsiger, at landmænd på denne dag stadig skal have halvdelen af vinterfoderet tilbage.

Københavns Modeuge holdes to gange årligt - i februar og i august. Mode-arrangementerne foregår flere steder i København. Den største modemesse CIFF holdes i Bella Center. Modeugen er i høj grad en lukket begivenhed for fagfolk, men i forbindelse med modeugen holdes Københavns Modeweekend med en række publikums-rettede aktiviteter.

Kinesisk Nytår – Fårets / Gedens år. Det kinesiske nytår var to uger og er det helligdage i Kina som varer to uger. Festen kaldes også Forårsfestival og begynder den første dag i den første måned af det kinesiske år, som starter ved 2. nymåne efter vintersolhverv. Nytåret slutter på den 15. dag med Lanternefestival. I 2015 går Kina ind i Fårets / Gedens år d. 19. februar

skudår er der 29 dage i februar. I modsætning til, hvad mange tror, er skuddag d. 24. februar og ikke den 29. februar