November 2015
Søndag 1. Allehelgens dag / Alle Sjæles Dag  
Mandag 2.   45 
Tirsdag 3.    
Onsdag 4.    
Torsdag 5.    
Fredag 6.    
Lørdag 7.    
Søndag 8.    
Mandag 9.   46
Tirsdag 10. Mortens aften  
Onsdag 11. Morten bisp  
Torsdag 12.    
Fredag 13.    
Lørdag 14.    
Søndag 15.    
Mandag 16.   47
Tirsdag 17.    
Onsdag 18.

 

 
Torsdag 19.    
Fredag 20.    
Lørdag 21. Julemarkeder begynder  
Søndag 22. Julemarkeder begynder  
Mandag 23.   48
Tirsdag 24.    
Onsdag 25.    
Torsdag 26.    
Fredag 27.    
Lørdag 28. Julemarkeder  
Søndag 29. 1. søndag i advent Julemarkeder  
Mandag 30.   49
Der er tradition for at spise and eller gåsMortens aften. Traditionen bygger angiveligt på myten om, at Martin af Tours (Sankt Morten eller Morten Bisp som levede fra 315 397). Han ville ikke være biskop og gemte sig blandt gæsene, som imidlertid skræppede så meget, at han mod sin vilje blev fundet og udnævnt til Biskop. Han skulle herefter have indført den 11. november som gåseslagte-dag.

Som har vi i Danmark gjort det til en tradition at gå i gang tidligere (ligesom vi også fejrer jul aftenen før juledag). Derfor spises nu gåsesteg allerede Mortens aften - og for at øge forvirringen har mange i stedet valgt at spise andesteg, som passer bedre i størrelsen til en moderne familie.

Julemarked - både i by og på land - er i de seneste år blevet om muligt endnu mere udbredte. Selv om juleudsmykning og julearrangementer kan opleves mange steder allerede i starten af oktober, tager julemarkederne for alvor fat i den weekend, som første søndag i advent falder i. Selv om denne ikke altid falder i november, vil allerede den sidste weekend i november ofte danne ramme om mange af de første julemarkeder

Allehelgensdag
Første søndag i november benyttes til at mindes de mennesker, vi har mistet, og i en del kirker oplæses navnene på dem, som kirken har begravet i det forløbne år. I de senere år er en del mennesker også begyndt at tænde lys på afdøde familiemedlemmers grav på denne dag.

AndestegOpskrift på andesteg
Den rette middagsret til Mortens Aften, hvis man vil holde traditionerne i hævd