Juni 2016
Onsdag 1.    
Torsdag 2.    
Fredag 3.    
Lørdag 4.    
Søndag 5. Grundlovsdag  
Mandag 6.   23
Tirsdag 7. Prins Joachim  
Onsdag 8.    
Torsdag 9.    
Fredag 10. EM i fodbold  
Lørdag 11. Prins Henrik  
Søndag 12.    
Mandag 13.   24
Tirsdag 14.    
Onsdag 15. Valdemarsdag  
Torsdag 16.    
Fredag 17.    
Lørdag 18.

 

 
Søndag 19. Mølledag  
Mandag 20.   25
Tirsdag 21.    
Onsdag 22. Sommersolhverv  
Torsdag 23. Skt. Hans aften - Storbritannien stemmer om medlemskab af EU  
Fredag 24. Skt. Hansdag  
Lørdag 25. Sidste skoledag før skolernes sommerferie - Roskilde Festival starter  
Søndag 26.    
Mandag 27.   26
Tirsdag 28.    
Onsdag 29.    
Torsdag 30. Grevinde Alexandra - Landskuet  
Skolernes sommerferie
Starten på skolernes sommerferie er fastsat af i loven, og alle offentlige skoler skal derfor følge den. Starten på det nye skoleår fastsættes derimod af den enkelte kommune eller skole. Skoleåret starter dog for langt de fleste skoler i anden uge af august.

Grundlovsdag
5. juni fejres indførelsen af det første egentlige demokrati i Danmark i 1849. Dagen er senere blevet brugt ved ændringen af Grundloven. Således indførtes kvinders valgret med en ny grundlov 5. juni 1915, og igen 5. juni 1953 indførtes ny grundlov, hvor Landstinget blev afskaffet. Dagen har i de senere år været officiel fridag og markeres med folkelige og politiske møder rundt om i landet.

Fars Dag
Fejringen af fædrene blev indført i 1910 i USA og kom i 1935 til Danmark, hvor den dog aldrig har slået massivt an. Dagen har været placeret på forskellige datoer men holdes i Danmark d. 5. juni, altså samme dag som Grundlovsdag.

Valdemarsdag
15. juni 1219 Kong Valdemar Sejr kæmpede i slaget ved Lyndanisse ved det nuværende Tallinn i Estland, og denne dag faldt Dannebrog angiveligt ned fra Himlen og hjalp ham til sejren. Flaget – som er verdens ældste nationalflag – har siden været Danmarks nationalflag. Valdemarsdag markeres af Danmarks-Samfundet og er samtidig en markering af genforeningen med Sønderjylland d. 15. juni 1920.

EM i fodbold
Danmark er ikke blandt de deltagende lande, men mange vil givetvis alligevel følge med, når Europamesterskabet i fodbold skydes igang i Frankrig d. 10. juli

Landsskuet i Herning er Jyllands største dyrskue.

Mølledag
Hvert år 3. søndag i juni åbner mange møller landet over dørene for dem, som har lyst til at se den kulturarv, som de repræsenterer. www.danskmoellerforening.dk

Roskilde Festival regnes for Nordens største rytmiske musikfestival. Den holdes på dyrskuepladsen udenfor Roskilde. Forud for festivalen er der en periode med Warm-Up, hvor mange sætter telt op og hygger sig indtil den rigtige festival begynder.

Brexit
23. juni stemmer Storbritannien om fortsat skal være medlem af EU.