Jul på Gammel Estrup
Gl. Estrup, Djursland
d. 30. nov. & 1. dec. 2019
 
Bolchebod på Gl. Estrup
Bolcheboden er en af de mest populære stande på markedet.
Foto: Dansk Landbrugsmuseum

Det Grønne Museum på Gl. Estrup har en efterhånden mangeårig tradition for at holde julemarked i de smukke omgivelser.

Museet hed tidligere  Landbrugsmuseet, men i dag er museet lagt sammen med Jagt- og Skovbrugsmuseet under navnet Det Grønne Museum.

Julemarkedet fortsætter dog som hidtil. Udover museets egen store butik kommer i denne weekend også en lang række boder med håndværk, julestads og juleknas.

Museet lægger vægt på, at både madvarer og gaver er i kvalitet og naturlige materialer, og gennem årene er det lykkedes at få en fast stab af boder med gode varer til at komme igen år efter år. Udover salgsboderne er der også musikalsk underholdning.

Hestevogn på Gammel Estrup
Hstevognskørsel er en fast tradition når der er julemarked på Gl. Estrup  Foto: Dansk Landbrugsmuseum

Museets gamle smed drives af Gl. Estrup Smedelaug, som også holder åbent, når der er julemarked. Her kan børn og barnlige sjæle være heldige at se, hvordan en håndlavet kniv blive smedet - og måske endda få et eksemplar med hjem.

Desværre er der sjældent store mængder sne i december, men skulle det ske, trækkes kanen ud af stalden, og giver mulighed for en kanetur rundt på det store område omkring gården Gammel Estrup. I almindeligt gråt vintervejr foregår det i hestevogn.

I caféen serveres naturligvis gløgg og æbleskiver. For de mere sultne er der mulighed for at spise løs af den store julefrokost i Den Gamle Stald.

Julemarked på Gl. Estrup er åben i weekenden lørdag d. 30. november og søndag d. 2. december

Jyllands Herregårdsmuseum som er det andet museum på Gammel Estrup holdes ikke egentligt julemarked, men alle i weekender op til jul forberedes den gamle herregård til julen. En stor del af forberedelserne foregår i herregårdens køkken, hvor der bl.a. bages klejner og andre småkager. Desuden plukkes der julegås, slagtes julegris, synges julesalmer i det gamle kirkerum, danses om juletræet i riddersalen og fortælles historier for børn ved juletræet i kaminsalen.

Det Grønne Museum
Gl. Estrup
Randersvej 4, Gl. Estrup
8963 Auning, tlf. 86 48 34 44
Læs mere på deres jule-side

Herregårdsmuseet Gammel Estrup
Randersvej 2, Gl. Estrup
8963 Auning
tlf. 86 48 30 01
Læs mere på museets jule-side