Den Røde Rute
Århus Festuge
 

 

Økologisk pattegris
Spis økologisk pattegris i
Gourmet-teltene
langs Den Røde Rute 

 

Den Gamle By i Århus

Den Gamle By
Århus' trestjernede
turistattraktion


Århus Domkirke

Århus Domkirke
Danmarks længste kirke
Kort over Rød Rute
Følger man Den Røde Rute kommer man rundt i store dele af det centrale Århus. Grafik: Århus Festuges sekretariat

Den Røde Rute under Århus Festuge er en slags guidet tur rundt i festugen - uden guide. Idéen er, at man ved at følge ruten får øjnene op for nogle elementer i byen, man måske ikke før har set. Samtidig møder man nogle særlige festuge-indslag, som bevidst er lagt langs ruten.

Rød Rute, Århus Festuge
Rød rute er markeret med rødt på forskellig vis - blandt andet som her med røde mærker på fliserne

Den Røde Rute løber i høj grad ad nogle af Århus centrale strøg, som Åboulevarden, Sønder Allé og Vester Allé ligesom den passerer festugens centrale pladser Ridehuset, Bispetorv og Store Torv.

Alligevel er hovedformålet med Den Røde Rute at bringe den vandrende forbi nogle af de mindre kulturbegivenheder, som også foregår i festugen, men som mange overser. Festugechef Jens Folmer Jepsen har sagt, at ruten repræsenterer den kultur, som kommer nedefra og ikke oppefra.

En af de kultur-elementer, som er lagt langs Den Røde Rute er Tales Taking Place, hvor Iben Toft Nørgaard gennem billedfortællinger indfanger nogle af byens rum, mennesker og dyr.

Skulle vejen falde lidt lang på turen, og man bliver sulten, er der langs Den Røde Rute lagt en række gourmet-telte, hvor der serveres håndholdt mad i god kvalitet - i flere tilfælde endda økologisk mad.

Læs mere om kulturtiltagene langs Den Røde Rute på Århus Festuges programside

Verdens længste sofa på Rød Rute
Selv om den Den Røde Rute er der alligevel fortsat mulighed for ved Store Torv at gøre et hvil på den røde sofa - som også er Verdens længste sofa. Den blev introduceret i 2007. Sofaen er optaget i Guiness Rekordbog og 51,4 meter lang og vejer 11/4 ton