Dragedag på Eremitagesletten
Drager i Dyrehaven
 


Efterårsferie

Dragedag i Dyrehaven

Hvert år i efterårsferien mødes drageelskere på Eremitagesletten i Jægersborg Dyrehave nord for København. Hundredevis af drager pryder himlen uanset hvordan vejret er.

Dragedagen har ikke nogen arrangør. Det første initiativ blev for år tilbage taget af Ekstrabladet, men bladet har ikke længere noget med arrangementet at gøre. Det annonceres heller ikke i pressen, hvornår det finder sted - selv om nogle aviser dog nævner det i deres kalendere for efterårsferien. Derfor er der også ofte usikkerhed om, hvornår dragedagen egentlig finder sted.

Reglen er imidlertid, at Dragedagen holdes:

Anden lørdag i skolernes efterårsferie.

I 2017 holdes dragedagen lørdag d. 21. oktober 

Dragefestival i Jægersborg Dyrehave

De første drager sættes op i løbet af formiddagen (lidt afhængig af, om vejret inspirerer til at stå tidligt op). Arrangementet løber, indtil sidst på eftermiddagen, når folk får lyst til at gå hjem for at spise aftensmad.

Det kan godt være lidt råkoldt og det blæser (heldigvis) næsten altid, så udover en drage er det en god idé at medbringe varmt tøj, varm kaffe og et underlag at sidde på.

Drage sættes op på EremitageslettenDragefestivalen i Dyrehaven er yderst demokratisk i sin opbygning. Deltagerne omfatter alt fra børn med billige plastikdrager til grånende mænd som har brugt det halve liv på at udvikle den ultimative syede drage med stel af de bedste træsorter. Alle er lige velkomne. Hele arrangementet bygger på den enkle glæde ved at flyve med drage.

De fleste er med i en gruppe af familie eller venner, som benytter lejligheden til at få en hyggelig skovtur i Dyrehaven.

De fleste drageflyvere går ind i Dyrehaven ved Hjortekær udfor Lundtofte. Det er ikke let at finde parkering til sin bil, hvis man kommer lidt senere, men ellers må man gå et stykke. Dragerne sættes op fra Hjortekær og op langs vejen på Eremitagen op mod Eremitageslottet. De fleste drager findes på det første stykke, mens dragerne tynder ud længere oppe mod slottet.

Fodbold drage på sletten ved Eremitagen

Da dragedagen er uden officiel arrangør, er der heller ikke særlige toiletfaciliteter i dagens anledning, så mange vælger at benytte skoven til mindre krævende ærinder.